MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dijous, 9 de juny del 2022

LLOC DE LLURIACH NOU (ES MERCADAL) 6-06-2022


La finca és una de les pioneres en la comercialització del formatge cap a Mallorca abans de l´existència de la Denominació d´Origen. Aleshores l´anomenaven "Queso menorquín".

LLURIACH S.R.M. és una explotació agrícola i ramadera formada per les finques de Lluriach Nou i Binissarraiet. Forma part de la propietat sobre la qual l´any 1683 el Rei Carles II va concedir la Baronia de LLuriach, títol que segueixen ostentant els actuals propietaris, el títol més antic de l´illa de Menorca.

Els pagesos de LLURIACH S.R.M elaboren els formatges amb Denominació d´Origen protegida, de forma artesanal amb llet exclusivament obtinguda de les seves vaques.

Els actuals socis-ramaders de Lluriach S.R.M pertanyen a una família amb antecedents de tradició pagesa, havent après l´art de formatjar dels seus avantpassats que durant generacions han exercit la seva professió a les mateixes finques.