MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

diumenge, 14 de juny del 2015

CALA CALDERER (ES MERCADAL)


Cala en Calderer o  Cala Calderer està a nou quilòmetres de es Mercadal, situada entre la punta homònima i Cala Moragues. Aquest tram de litoral és limítrof entre els termes municipals de Ferreries i es Mercadal, per la qual cosa cada meitat de la platja pertany a cada un d’aquest municipis.
Aquesta platja verge, solitària, tranquil·la, sense serveis i amb escassa afluència de banyistes, és el resultat d’un entrant de mar que quan toca terra ferma dóna lloc a un talús en forma de copinya, compost d’arena, roca i alga. Les dimensions d’aquest racó costaner són reduïdes (70 metres de longitud).
Es troba encaixonat entre els empits, recoberts d’un mantell verd, dels turons veïnats de Penyes de Son Ermità (extrem est), Àrea Natural d’Especial Interès de la costa nord menorquina.
Les condicions marítimes i subaquàtiques són únicament òptimes per al fondeig d’embarcacions en una platgeta localitzada a la seva zona oriental.