MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dissabte, 12 de juliol del 2014

PLATJA DE SES FONTANELLES - LA VALL (CIUTADELLA) 2014


Platja de ses Fontanelles també coneguda com Cala Fontanelles està a 11 quilòmetres de Ciutadella, situada entre les puntes de s’Après o Blanca i de ses Fontanelles. Des de la seva costa s’entreveu Escull de ses Vinyoles.
Aquest entrant de mar aïllat forma part de la cala homònima, delimitada per les puntes Rotja i de Fra Bernat. Aquesta badia també acull Cala Algaiarens (platges des Bot i des Tancats), Codolar de Biniatram i Cova d’en Guàrdia. Les seves condicions marines i subaquàtiques són aptes per al fondeig d’embarcacions ja que és un bon resguard davant la feresa amb que la mar assota la costa nord menorquina.
Aquesta màniga de mar verge es caracteritza per tenir forma de u, unes dimensions reduïdes, un talús de còdols i arena, una exposició als vents de component nord-oest, nord, nord-est, una brisa lleugera, una mar tranquil·la, una pendent suau, una afluència baixa de banyistes locals, així com per estar envoltada de vegetació.
Aquest litoral s’integra dins de l’impressionant paisatge muntanyós de la Vall (3.125 hectàrees), acollint la Falconera (turó de 207 metres d’altitud), boscos frondosos de pins, garriga, terres de cultiu, llacunes, sistemes dunars, penya-segats espectaculars i platges verges.
Aquest tram costaner i interior de Tramuntana de Menorca està catalogat com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus per l’Unió Europea i Àrea Natural d’Especial Interès pel Parlament de les Illes Balears.
La platja disposa d'un accés rodat particular, encara que es pot accedir a ella a peu des de la Vall.







Punta Rotja i Escull de Ses Vinyoles