MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

divendres, 31 de maig del 2019

Velella Velella (BARQUETA DE SANT PERE) -Hidromedusa- (MENORCA)

La barqueta de Sant Pere (Velella Velella) és una espècie de cnidari pertanyent al gènere Velella, d'hidrozous de la família Porpitidae. No és una medusa sino que és més propera als sinòfors, colònia de pòlips especialitzats.

Són animals menuts, d'uns set cm de diàmetre i d'un color blau intens , que floten lliurement menades pels corrents oceànics. Cada individu és una colònia d'hidroides.

Duen una membrana semicircular similar a una vela que neix de la superfície i ajuda que siguin transportades mitjançant el vent.

Els seus tentacles contenen unes cèl·lules urticants anomenades cnidòcits. Les toxines que desprenen són inofensives per l’ésser humà ja que no poden travessar la seva pell. Malgrat això podrien causar alguns problemes en llocs amb presència de mucoses com els ulls o també si entren en contacte amb ferides obertes.

El gènere Velella té dues espècies:

- Velella lata Chamisso & Eysenhardt, 1821

- Velella velella Linnaeus, 1758 (sin. Velella mutica Lamarck, 1808 & Velella spirans Petersen, 1979)

Viquipèdia

Aquí us deixo aquest enllaç molt interessant, de la Guia d’identificació i tractament de picades de Meduses i altres organismes gelatinosos de la costa mediterrània espanyola