MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dilluns, 27 de maig del 2019

MUNTANYA DEL TORO (ES MERCADAL) 30-04-2019




La muntanya del Toro és el referent espiritual de l’illa de Menorca. Sobre el cim d’aquesta muntanya s’ha escrit molt. Els mercadalencs, com els menorquins, sempre han tingut un especial sentiment cap aquest punt més alt de l’illa (358m.) que, ja des de l’època medieval, acull mostres de la simbologia religiosa.
Després de molts segles d’ocupació i diverses restauracions, als voltants dels anys quaranta un grup de frares ermitans van fer-se càrrec del monestir. Aquest col·lectiu vivien de la terra del convent i d’allò que en podien treure, essent la seva primera ocupació el recolliment i l’oració.
Als frares els van succeir les monges franciscanes qui es van fer càrrec del centre de culte fins l’actualitat. Elles conserven el santuari i exerceixen d’amfitriones en nombroses ocasions al llarg de l’any en què les trobades i celebracions religioses converteixen el Toro en el centre espiritual de l’illa.