MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

diumenge, 26 de febrer del 2017

MOLÍ DE SANTA CREU (ES CASTELL)

Després de la restauració del Molí des Camí Vell de Maó, Es Castell va  finalitzar la restitució d’un segon molí, el Molí de Santa Creu, gràcies a la feina desinteressada d’un grup de voluntaris de mig centenar de persones. Aquest ha estat el major valor del projecte, segons destacà l’alcalde, la implicació del voluntariat. El molí ha quedat com a nou respectant l’arquitectura original.
El projecte no només ha permès recuperar un bé etnològic, també embellir l’entrada al nucli urbà i  guanyar un espai públic. Segons explicà l’alcalde Lluís Camps, el procés arrancà el febrer de 2012, anys després de l’adquisició pública dels terrenys. «El molí estava en ruïnes». 




A Menorca se’n troben documentats trenta-un, tot i que se sap que n’hi havia més que han desaparegut, i de fa uns anys s’ha iniciat un camí de recuperació i reutilització de bona part d’aquests edificis dins la societat.
Cultura Popular i d’arrel tradicional de Menorca  
 Cartell inauguració del Molí el dissabte 16 d'abril de 2016