MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dimecres, 5 de març del 2014

PARC NATURAL DE S'ALBUFERA DES GRAU -ITINERARI MIRADOR DE CALA LLIMPA- (MAÓ)

Aquest itinerari és el més paisatgístic i manco conegut dels tres que envolten s'Albufera des Grau. Recorre la part sud-est de la llacuna. La distància que s'ha de recórrer és d'1,7 quilòmetres.

















Mirador de ses Puntes
Arribat a ses Puntes hi trobam uns bancs de pedra on poder descansar i gaudir del paisatge. L’observatori és un punt privilegiat des d’on es pot veure la Punta de na Verda a mà esquerra, la Cala de Llimpa a mà dreta i la zona de sa Gola enfront.

El mirador de ses Puntes és un bon lloc per comprendre la formació de s’Albufera des Grau. Actualment, és una llacuna de 70 hectàrees d’aigües lliures amb una fondària màxima de tres metres. Està situada en terrenys del carbonífer, que van aflorar de la mar fa uns 200 milions d’anys amb la formació de la serralada herciniana. L’origen de la llacuna es deu a la presència d’una falla sobre excavada per un riu durant les eres geològiques en què el nivell de la mar era molt per davall i la pluviometria era més alta que l’actual. Ja durant l’era quaternària el nivell de la mar va pujar i es va formar una barra dunar que va afavorir la formació de s’Albufera i l’acumulació de gran quantitat de sediments, els quals van conformar el pla de Favàritx i el prat de s’Albufera tal com els coneixem avui dia.



Rotonda de l'olivera d'on parteixen els itineraris 1 i 2
Entrada itinerari 1 Mirador de Cala Llimpa

Abans de començar els itineraris, millor passar pel CENTRE DE RECEPCIÓ-INTERPRETACIÓ RODRÍGUEZ FEMENIAS  (Carretera Maó - Es Grau km 3.5. Desviament Llimpa) on us proporcionaran tota la informació necessària.