MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dijous, 22 de setembre del 2011

PLAÇA DES MERCAT A PLAÇA DE LA LLIBERTAT (CIUTADELLA)





























La plaça des Mercat ha estat concebuda com a un conjunt i amb un clar intent d'aconseguir espais més amplis al centre de la ciutat. També és l'única mostra de l'arquitectura de ferro del XIX que s'ha conservat fins avui dia a Menorca.
Única intervenció urbana de certa entitat realitzada en el casc antic de Ciutadella, en els mateixos anys que s'estava enderrocant la muralla i començaven a formar-se les avingudes de la Contramurada edificada sobre l'hort del Convent agustí del Socors.
Els porxos en forma de U, simples i rotunds, sense cap ornamentació, generen una plaça oberta orientada a ponent que mira cap a la façana posterior del Seminari. Sota les seves voltes va acollir les parades de venda de verdures. Anys després, al 1895, es va construir l'estructura metàl•lica central amb la funció de protegir-ne els taulells per a la venda de peix, i la peça lineal adossada al Seminari que alberga les carnisseries, totes dues d'una gran transparència visual.
La coberta dels dos elements lleugers es va realitzar amb teules vidrades de colors verd i ocre, seguint les pautes utilitzades en edificis similars a fora de l'illa.