MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dimarts, 19 de juliol del 2022

OCELLS DE MENORCA: OUS I POLLETS DE GAVINA (ES MERCADAL)

Per casualitat, caminant per la costa, em vaig trobar a terra, amb alguns nius de gavina amb ous i (plàstics inclosos). Després em vaig topar amb els pollets. No hi havia cap gavina a prop.


Les gavines solen tornar al mateix lloc de nidificació any rere any. ... Els ous solen estar molt camuflats per barrejar-se amb còdols o sorra, i d'1 a 3 ous són típics per a la majoria de cries de gavines. En general, les gavines nidificaran i posaran ous a terra amb altres gavines, sobretot de la mateixa espècie.

Els nius de gavina solen ser estores de matèria herbàcia amb una copa niu central. Els nius solen fer-se a terra, però algunes espècies fan nius als penya-segats,

Els principals depredadors de les gavines són grans ocells rapinyaires, com les àguiles. Les gavines viuen en colònies formades per poques parelles d'ocells o un parell de milers d'ocells. Les gavines utilitzen un ampli repertori de sons i llenguatge corporal per a la comunicació.




Zona de moltes roques i Rapa mosquera - Orella de porc.