MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO EL 18 DE SETEMBRE DE 2023

dissabte, 3 d’abril del 2021

FAUNA DE MENORCA: LLAGOSTA MIGRATÒRIA - LLAGOSTA PELEGRINA (Locusta migratoria)

Foto de prop torrent de Cala Pudent (Es Mercadal)

(Locusta migratoria)

Classe            Insecte

Ordre              Orthoptera

Família           Acrididae

Gènere           Locusta

Espècie          Locusta migratoria

La llagosta migratòria o llagosta pelegrina (Locusta migratoria) és una espècie d'ortòpter de la família dels acrídids que causa plagues en els països subtropicals. És l'únic membre del gènere Locusta. És l’espècie causant de les temudes plagues bíbliques de llagosta i que, fins al segle XIX, ocasionà també explosions de població i plagues a Europa.

Característiques: Té unes antenes curtes i filiformes i les ales molt desenvolupades, encara que n'hi ha que no en tenen o les tenen més petites. Té tres parells de potes, les dos primeres són molt més curtes que les posteriors, que són amb les que caminen i s'aguanten a la superfície. Les potes posteriors són més llargues i les utilitzen per saltar. Els adults de llagosta migratòria mesuren uns 30-35 mm els mascles i 40-50 mm les femelles, més grosses. Poden ser de color predominant verd o marró, sempre críptics .Els trets que millor identifiquen la llagosta migratòria són el pronot enlairat en aresta com la quilla d’un vaixell i el to rogenc als tarsos del tercer parell de potes.

Es troba en gran varietat de llocs, des de selves tropicals a boscos, deserts, muntanyes, litorals, etc.

Al món hi ha més de 10.000 espècies diferents de llagostos.