MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dimarts, 10 de novembre del 2020

CAMÍ REIAL (FERRERIES) 28-10-2020

El Camí Reial també era conegut com a Camí Vell i era una de les antigues vies de comunicació entre Maó i Ciutadella. El seu traçat original passava pel centre de l’illa de Menorca i travessava poblacions com Ferreries, Es Migjorn Gran, Es Mercadal i Alaior. El seu orígen és medieval, tot i que no es descarta que aquest vagi ser creat sobre una antiga via romana.












Sa Creu de Son Gornés. Homenatge de record a un jove que va morir per culpa d’un llamp quan es refugiava d’un temporal















Es Pou de sa Perdiu Blanca. Pou i construcció feta de pedra consistent en 3 petites arcades que tenien la funció de canalitzar i portar aigua. 

(actualment la vegetació impedeix veure ses arcades)








Sa Cova Reial. A més del probable ús com habitatge prehistòric, el seu paper en la nostra ruta és el de ser un punt de referència important entre els qui feien camí. Un cabrer, un pagès o un caçador podien estar a resguard de la cova en cas de mal temps.





Si es desitja allargar l’excursió es pot continuar tot dret davallant fins el Barranc d’Algendar (camí del barranc d’Algendar), tenint en compte però que el recorregut vertader seria no per Es Canaló sinó a través d’es Pas d’en Revull.