MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

divendres, 1 de setembre del 2017

“A” SAILING YACHT - DE VISITA A CIUTADELLA (1-09-2017)








“A” SAILING YACHT
El seu propietari,  el multimilionari rus Andréi Melnichenko, que en els seus  45 anys disposa d’una de les fortunes més grans del món,  gràcies a la producció de fertilitzants (EuroChem), la producció de carbó (Suek), la generació d’energia (SGK) i l’exportació de canonades (TMK).

El “A”, un iot a vela amb motor, de 142,8 metres d’eslora, és el veler privat més gran del món mai construït. Aquest any 2017 ha estat llest del tot per a poder navegar. Es va començar a construir a la drassana  alemanya de Nobiskrug, però degut a la seva mida, va haver de ser traslladat a mig muntar, a les drassanes de German Naval Yards, de Kiel.

Es diu “A” per aparèixer primer en els registres de vaixells, en paraules del representant de Melnichenko.

La nau, té vuit pisos, una pista d’aterratge per a helicòpters i una habitació d’observació submarina. També disposa d’un espai elevat en el pal central, que permet unes vistes increïbles i no apte per a passatgers que pateixen vertigen. L’Altura dels seus pals de quasi 100 metres i que no es poden plegar,  s’ha comparat amb el Big Ben de Londres.

El cost d’aquest gran iot està entre 400 i 450 milions d’euros.

El casc està construït amb acer i reforçat am fibra de carboni.

Està dissenyat pel francès Philippe Starck.  Preparat per dur 20 convidats i una tripulació de 54 membres.

Quan no navega a vela, la propulsió va a càrrec de dos motors MTU diesel de 3600 kW i altres elèctrics de 4.300. El veler navega a una velocitat de creuer de 16 nusos, amb una màxima de 22 i té una autonomia de 5.300 milles.

Disposa, per suposat, de moltes altres excentricitats.