MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

diumenge, 25 de gener del 2015

LLUCALARI: BARRANC, ROQUES, PENYA-SEGATS I CALA (ALAIOR)

Cala Llucalari està a vuit quilòmetres d’Alaior ("el Montpellier menorquí"), situada entre Cap de ses Penyes i Cova de sa Calç.
Aquesta platja és el resultat de la confluència d’un entrant de mar i de la desembocadura d’un torrent entre barrancs. Aquest racó costaner es caracteritza per tenir unes dimensions petites (50 metres de longitud i 30 d’amplària), un talús de grava i arena, una vegetació escassa en l’empit dret (matoll) i un poc més profusa i típica de mulladiu a la seva part posterior, així com per estar encaixonada entre penya-segats, essent els roquissars del marge esquerre d’altura considerable, abruptes i agrests.
La zona del sud de Menorca està trencada per una quarantena de barrancs, alguns dels quals estan solcats per escorrenties, formant un paisatge de contrast, així com ric en flora i fauna. Els cims són àrids perquè estan exposats a l’acció del sol, mentre que els empits són més ombrívols i humits ja que estan arrecerats de l’astre rei.
Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions, ja que és impossible atracar davant aquest racó costaner.

Aquest indret es troba dins la ruta 16 del Camí de Cavalls Son Bou – Cala en Porter.


























Panoràmiques de Son Bou des del Barranc de Llucalari