MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

divendres, 13 de juny del 2014

TORRENT DES PUNTARRÓ (ALAIOR) febrer 2014

El Toro és la major elevació de l'illa, amb 357 metres d'alçària. La seva base està formada per materials vermellosos del triàsic i el cim per dolomies del juràssic. Envoltant-lo hi ha nombrosos puigs de menor entitat, com I'Enzell, el puig de s'Ermita, el puig de s'Albaida, el puig Menor, Binixems, Egipte, penyes Velles i es Talaiet. Donada l'antiguitat de la zona, tot el relleu es troba molt erosionat, amb alternança de petites valls i turons.
Aquesta zona és la capçalera de la major part dels torrents de l'illa, doncs es troba al mig de Menorca i conté les majors elevacions. Aquí neixen el torrent del Puntarró (a la font del puig Menor), que alimenta s'Albufera des Grau, el torrent de cala en Porter, el torrent de Mercadal, que forma ses basses de Lluriac, el de Son Saura, que forma s'Albufera des Mercadal i el des Molinet, que duu aigua dolça a ses salines de Fornells.