MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO EL 18 DE SETEMBRE DE 2023

dilluns, 10 de desembre del 2012

BINIAI NOU - JACIMENT ARQUEOLÒGIC (MAÓ)

Aquest jaciment té una significació especial, ja que és aquí on han aparegut les restes humanes més antigues fins ara documentades a Menorca. Es tracta d’un conjunt de dos hipogeus amb façana megalítica que tenien una funcionalitat funerària. El denominat “Monument 1” presenta una façana construïda amb pedres col•locades de cantell i planta lleugerament còncava, enmig de la qual s’obre una porta que dóna accés, mitjançant un corredor arquitravat, a la cambra funerària de planta oval.
El “Monument 2” es troba en mal estat. Es tracta d’una petita cova artificial a la qual s’hi afegí un corredor megalític. Els arqueòlegs han datat aquests jaciments cap al final del III mil•lenni aC, entre el 2300-2000.
SALA HIPÒSTILA - COVA / PLETA DE SA TRUJA
SEPULTURES ANTROPOMÒRFIQUES

Com arribar-hi: S'hi accedeix recorrent uns 800 m d'un camí que surt de la carretera Maó-Ciutadella (Me-1) sobre el km 5, a la dreta. Creuar la barrera d'entrada i una vegada arribats a la finca, millor demanar permís.

(El nostre agraïment a en Lluís per la seva amabilitat i paciència en ensenyar-nos aquest jaciment que es troba dins tanques de la seva propietat. Gràcies)