MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dissabte, 10 de novembre del 2012

CALA MORELL (CIUTADELLA)

El paisatge de Cala Morell, format per pedres d’espectaculars formes i de molts diferents colors, documenta perfectament l’evolució geològica de l’illa.



Des de la vorera d’aquesta platja i mirant als espadats de cada un dels marges es podrà conèixer els dos tipus de substrat geològic que componen Menorca. A la dreta es veuran els terrenys més antics (període primari i secundari), mentre que, a l’esquerra, les roques ja pertanyen al període terciari. Només es dóna a Menorca, ja que les altres illes Balears només pertanyen a una era geològica.


PUNTA DE S'ELEFANT


Cala Morell està a 11 quilòmetres de Ciutadella, situada entre les puntes de Llevant i de sa Tortera, així com dins de la cala Cul de sa Ferrada. Aquesta platja s’ha convertit en el tram de litoral de la urbanització homònima que s’ha construït al seu voltant.
Aquest entrant de mar es caracteritza per tenir forma de ela, un talús de còdols i arena, penya-segats agrests, abruptes i de mitjana altura flanquejant-la, una vegetació escassa a les seves immediacions, una exposició als vents del quart quadrant, una brisa lleugera, un aigua tranquil•la, una pendent suau, un fons d’arena i algues, així com una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.