MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO EL 18 DE SETEMBRE DE 2023

dijous, 12 de juliol del 2012

SALINES DE MONGOFRA (MAÓ) 2012

És més bé poca la informació que trobem sobre el món de l’extracció de sal a Menorca. Els deferents indrets on es troben sota el sistema d’evaporació de l’aigua, les localitzem al nord de l’illa i a la Punta Prima (Sant Lluís). En referència a les dels voltants de Mongofra en trobem dues, les velles i les noves, les primeres dins el terme de Maó, les segones dins el d’es Mercadal, ben prop unes de les altres, construïdes durant el segle XIX, al mateix temps que les d’Addaia. Els saliners eren per defecte, els mateixos pagesos dels llocs propers com Mongofra Nou, Addaia, Hort d’en Lleó i el de ses Fontanelles. Tenen sis concentradors i un cristal•litzador que en total formen una superfície de devers uns 2.370 m2. Aquestes salines van mantenir la seva activitat fins a finals dels anys cinquanta.
Francesc Carreras diari Última Hora Menorca (26-02-2011)
Lloc de s'Hort des Lleó en el terme des Mercadal

 
Lloc de Mongofra Nou en el terme de Maó
La badia de Mongofra/Addaia fa mitgera entre els municipis de Maó (a llevant) i es Mercadal (a ponent). Mongofra cau dins el terme de Maó i Addaia del des Mercadal.