MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-



CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

dilluns, 1 de febrer de 2016

OCELLS DE MENORCA: XÒRIC (Falcó tinnunculus)




Falco tinnunculus
Aquest petit rapinyaire cuallarg i d’ales punxegudes està distribuit àmpliament per Àsia, Àfrica i Europa. El mascle el diferenciem pel seu cap i coa grisos i el dors més vermellós i menys pigallat que la femella. És fàcil d’observar preferentment a espais oberts, posat a qualsevol punt elevat o suspès a l’aire, fent l’aleta, buscant algun ratolí o llagost. és una espècie sedentària i abundant a l’illa, on pot criar tant a penyals marins o de l’interior, a vegades aprofitant nius vells de corb, o a forats i escletxes de construccions humanes. Puntualment cria en petites colònies. A l’hivern, la població insular rep reforços d’exemplars del nord d’Europa.. Estatus: Sedentari, migrant i hivernant moderat.
SOM