MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO EL 18 DE SETEMBRE DE 2023

dijous, 25 de febrer del 2016

CALA PRESILI O PLATJA DE CAPIFORT (MAÓ) 2015


La zona del cap de Capifort o de Favàritx ofereix un dels paisatges més singulars i espectaculars de la costa menorquina. La seva geologia de roques nues de pissarra que afloren de forma sobtada sobre els vermells intensos de la zona circumdant confereix a la zona un paisatge que sembla gairebé lunar. Aquest és el paisatge que es pot contemplar mentre es fa el camí cap a la platja i el que es divisa un cop s’hi arriba, ja que des de la platja de Capifort es tenen unes bones vistes del cap i del far de Favàritx.

La platja de Capifort o cala Presili és una platja natural de forma semicircular, relativament llarga però no gaire ampla. L’arena és fina i hi ha alguns afloraments de roques tant a la platja com dins l’aigua. Gràcies al cap de Favàritx i al fet que la cala queda encaixada entre imponents roques, la platja està a recer dels vents de tramuntana, a diferència del que es podria pensar pel fet de ser una cala de la costa nord. Així doncs, la cala limita a banda i banda amb afloraments rocosos i per darrere, amb un arenal que a mesura que s’allunya de la mar s’enfila i va sent colonitzat per vegetació.







Accés: a peu pel Camí de Cavalls. Principalment, des del punt en què aquest travessa la carretera Cf-1 poc abans d’arribar al far de Favàritx.
OBSAM