MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-



CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

dimecres, 17 de febrer de 2016

OCELLS DE MENORCA: VITRAC (Saxicola torquatus)




Saxicola torquatus
Ocell petit, amb el cap proporcionalment gros, el mascle té el plomatge molt contrastat, especialment a l’època de festeig, amb el dors i el cap negrós, el pit taronja i una franja blanca a banda i banda del coll, inexistent en la femella. Aquesta té el plomatge més homogeni i molt menys contrastat. La raça de les nostres latituds es distribueix a l’oest, centre i sud d’Europa i el Magrib, essent residents les poblacions més occidentals. Les poblacions més orientals hivernen al nord d’Àfrica i a Aràbia. A Menorca és molt comú i sedentari, situació a la qual afavoreix el paisatge en mosaic format per ambients oberts i agrícoles amb arbustos disseminats que necessita per poder fer-hi el niu. Es sol posar dalt les branques més visibles de mates i ullastres. Refusa les masses forestals denses.. Estatus: Sedentari abundant, hivernant i migrant escàs.