MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

dimecres, 30 d’abril de 2014

PAS D'EN REVULL – PARATGE DE LLEGENDA (FERRERIES)Un dels llocs més delitosos des Barranc d’Algendar és el Pas d’en Revull.
A l’esquerra, davallant, té la timba, o penyal tallat a plom, anomenat sa Penya Fosca, i a la dreta una gran roca rodonenca, més grossa que una casa.


Diuen que antigament pels redols d’Algendar campava un moro bandejat, robant allà on podia i per poc que es descuidassin. Moltes vegades l’havien encalçat, però el moro arribant a cert indret es perdia de vista, com si es fongués. Només sabien que era moro i que tenia els cabells entortolligats: per açò li deien en Revull.
Però una vegada no li valgué la vivor i li afinaren l’amagatall: el tenia al mal lloc de sa Penya Fosca, atapeït de bosc espès i cobert d’heures.
Per desencauar-lo, pegaren foc a l’espessura. I amb el temps hi feren passar el camí del Barranc, per dins aquell rocam, i per açò a aquest indret se li donà es nom de Pas d’en Revull.


Font: Camps i Mercadal, Francesc (2007)

Folklore menorquí. Tom II.

Institut d’Estudis Menorquins. Menorca