MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dilluns, 15 de febrer del 2010

TORRE DE FORNELLS





























És una torre de defensa construïda entre 1801 i 1802, encara en època anglesa, amb l'objectiu de vigilar l'entrada del port de Fornells però també d'impedir el desembarcament d'enemics i protegir el Castell de Sant Antoni, que hi ha molt a prop.
D'aquí ve que presenti un aspecte reforçat i inexpugnable, com si es tractés d'un petit castell. És una de les torres més grosses de l'illa.
La seva forma és troncocònica, construïda de paret seca amb l'exterior reforçat de marès. La porta d'entrada original és a la primera planta, l'accés daguera ser a través d'una escala de fusta que es retiraria en cas d'atac. La part exterior presenta un talús de reforç fins a mitjan alçada de la torre.
Consta de quatre nivells:
1- Una cisterna excavada al subsòl impermeabilitzada amb morter.
2- Una planta baixa on s'emmagatzemaven les armes, les municions i els aliments.
3- La primera planta on s'allotjava la guarnició.
4- La planta superior, que era la plataforma de l'artilleria, on hi havia un petit forn per a escalfar les bales de canó fins a posar-les roents amb l'objectiu que incendiessin els vaixells enemics.