MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

divendres, 19 de febrer de 2010

ALMIRALL DAVID GLASGOW FARRAGUT (CIUTADELLA)Potser us sorprendrà conèixer el protagonisme d'un ciutadellenc en la història dels Estats Units d'Amèrica, Jordi Ferragut Mesquida (1755-1817), un emigrant menorquí més d'aquells que partiren per cercar fortuna a aquelles terres, que deixà enrere una Menorca aleshores colònia britànica per més endavant participar a la Guerra d'Independència nordamericana.
Si la seva empremta fou important en la història del nou país, la del seu fill encara seria més brillant, perquè fou un dels herois de la Guerra de Secessió i primer Almirall dels Estats Units, David Glasgow Farragut (1801-1870), conegut amb aquest canvi de vocal al seu llinatge. L'Almirall tengué l'oportunitat de conèixer la terra del seu pare el 1867 i fou nomenat fill adoptiu de Ciutadella.
La tradició marinera de Menorca i el record dels Ferragut es reflecteix, entre altres manifestacions, en el Trofeu Nacional Almirall Ferragut d'Snipes. A Ciutadella i Washington DC sengles estàtues adornen les places que duen el seu nom a l'igual que una altra al Madison Square de Nova York.