MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dissabte, 20 de gener del 2018

ESCULTURA D'ÀNGEL RUIZ I PABLO A CALA CORB (ES CASTELL)

Mariona Piris és l’autora de l’obra en bronze en record de l’escriptor i periodista Ángel Ruiz i Pablo. El bust es troba al carrer Miranda de Cala Corb, davant de la que és nova biblioteca de la localitat. 

Any Àngel Ruiz i Pablo
El Consell Insular de Menorca, per commemorar el 150è aniversari del naixement de l’escriptor menorquí Àngel Ruiz i Pablo (Es Castell 1865 - 1927), va declarar el 2015 com a Any Àngel Ruiz i Pablo, per tal de retre-li l’homenatge que es mereix i fer revifar dins la memòria col·lectiva la seva extensa producció literària, que abasta diferents gèneres com la novel·la, la poesia i l’assaig.
Per aquest motiu, el Consell Insular, a través del seu Departament de Cultura, Patrimoni i Educació, així com diferents ajuntaments de l’illa, especialment el des Castell, poble on va néixer, i altres entitats de Menorca van preparar diferents actes i actuacions que es varen dur a terme al llarg de l’any a fi de donar a conèixer l’obra d’aquesta figura de les lletres menorquines entre els diferents sectors de la població.