MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-



CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

dilluns, 14 de març de 2016

OCELLS DE MENORCA: BATALLAIRE (Philomachus pugnax)



Philomachus pugnax
Limícola de mida mitjana conegut pels espectaculars plomatges i balls nupcials dels mascles a l’època reproductora. A l’hivern presenta el plomatge del dors més discret, de tons brunencs i força pigallat. Les potes són de color variable i el bec lleugerament corbat cap avall. En vol destaquen dues taques blanques ovalades als costats del carpó i una fina franja blanca al dors de les ales. Cria a zones humides d’aigua dolça al nord d’Euràsia. Hiverna a diversos ambients aquàtics, principalment a l’Àfrica central i del sud, més localitzadament a les costes d’Europa occidental, litoral mediterrani, Orient Mitjà i Índia. Tot i que a les Balears hiverna de manera localitzada a l’illa de Mallorca, a Menorca només el podem veure durant els passos migratoris, especialment a la primavera, a zones humides com les salines d’Addaia, les de Fornells i a s’Albufera des Grau.. Estatus: Migrant moderat.

SOM (SOCIETAT ORNITOLÒGICA DE MENORCA)