MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

dijous, 19 de novembre de 2015

CALA MORELLA NOU (MAÓ) 2015

Cala Morella Nou està a 15 quilòmetres de Maó, situada entre els caps de Mossèn Vives i de ses Piques. Des de la seva vorera s’entreveu s’Illot de ses Piques (a 280 metres de la costa, direcció est, sud-est). Forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de s’Albufera des Grau (70 hectàrees d’extensió, una profunditat mitja de 1,5 metres; de gran valor paisatgístic, i per la seva flora i fauna, lo que va ajudar a que la Unesco declaràs l’any 1993 Menorca com a Reserva de la Biosfera).
Aquesta platja verge amb dues cales, talús d’arena, grava i 300 metres de longitud, és el resultat d’un entrant de mar, molt obert, que també ha originat les platges d’en Tortuga i Capifort, així com s’Arenal de Morella. Es troba vorejada del empits dels monticl
es que donen a la mar. Aquest espadats presenten certa altura i estan coronats per un mantell verd (garriga i matolls).

 CALA MORELLA NOU (NORD)


 CALA MORELLA NOU SUD

 PUNTA DE CALA MORELLA - ES NAUFRAGI DE S'ORDI

La toponímia també ens assenyala llocs on s’han produït naufragis, com és el cas de l’embarcació genovesa Nostra Senyora de Gràcia, que a l’any 1688, tal com consta al registre dels llibres de causes de naufragis, va perillar a la punta de Morella del terme de Maó. La càrrega de la nau era cereal. Actualment el topònim de l’antiga Punta de cala Morella és es Naufragi de s’Ordi, en record d’aquest accident.