MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

divendres, 27 de novembre de 2015

CALA DE SA TORRETA (MAÓ) 2015


La cala de sa Torreta està ubicada dins el Parc Natural de l’Albufera des Grau, situada entre es Colomar i Punta de ses Àguiles. És un molt bon exemple de conservació d’una platja en el seu estat més natural. 


La platja queda bastant exposada als vents del quadrant nord-est, la qual cosa fa que bona part de l’any l’arena estigui recoberta de restes de posidònia, fet característic d’aquesta platja i que li dóna un aspecte natural alhora que ens indica la qualitat de les seves aigües interiors, ja que aquesta planta marina només es desenvolupa en indrets amb índexs de qualitat de l’aigua elevats.

La platja de sa Torreta rep el nom del lloc a qui corresponen les terres adjacents (sa Torreta), dins les quals i a pocs metres de les cases del lloc s’hi troba un interessant poblat talaiòtic (pobladors de Menorca cap al 1200 aC) on es conserva el talaiot, el recinte de taula i quatre cases. El talaiot és de planta oval i esglaonat i possiblement tenia una cambra superior, i la taula, amb 4 m i 30 cm és la segona més alta de Menorca  (veure més informació a l'enllaç) 
http://imatgesdemenorca-magda.blogspot.com.es/search/label/POBLAT%20DE%20SA%20TORRETA%20DE%20TRAMUNTANA 
 
Dos bons exemples de típiques casetes de vorera custodien la platja a banda i banda. A l’extrem nord hi ha una antiga caseta dedicada a l’hivernada d’una embarcació, i damunt el turonet que limita la platja pel sud hi ha un bell exemple de caseta de vorera que encara avui dia s’utilitza per anar a romandre els dies d’estiu.Accés: a peu pel Camí de Cavalls des de l’estacionament del nucli urbà des Grau