MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dijous, 30 de juliol del 2015

NECRÒPOLIS TALAIÒTICA DE CALASCOVES (ALAIOR) 2015














La necròpolis talaiòtica de Calascoves és la més important de Menorca constituïda per més de noranta coves picades per la ma de l’home en el penya-segat rocós de les dues cales que conformen Calascoves. Les primeres coves van començar a picar-se a l’edat del bronze i, en elles, s’hi duien a terme enterraments per inhumació dels cadàvers. Més endavant, durant l’edat del ferro, es piquen coves més grosses i accessibles, el ritu també canvia i combina els enterraments sota capes de calç i les cremacions. Pràcticament s’han excavat ja totes les coves i el material extret se pot veure al Museu de Menorca.
En època romana ja no se va utilitzar com a necròpolis encara que la cala era freqüentada com a lloc de peregrinació, tal com està testificat a les inscripcions que es troben a les parets d’una de les coves, la dels jurats.
Calascoves també era important com a lloc de desembarcament en èpoques púnica i romana, per la qual cosa el seu fons marí es trobava ple de restes arqueològiques, que també van ser extretes i dipositades al Museu de Menorca.
Actualment les Coves han estat tancades provisionalment per assegurar-ne la seva conservació