MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

dijous, 30 de juliol de 2015

NECRÒPOLIS TALAIÒTICA DE CALASCOVES (ALAIOR) 2015


La necròpolis talaiòtica de Calascoves és la més important de Menorca constituïda per més de noranta coves picades per la ma de l’home en el penya-segat rocós de les dues cales que conformen Calascoves. Les primeres coves van començar a picar-se a l’edat del bronze i, en elles, s’hi duien a terme enterraments per inhumació dels cadàvers. Més endavant, durant l’edat del ferro, es piquen coves més grosses i accessibles, el ritu també canvia i combina els enterraments sota capes de calç i les cremacions. Pràcticament s’han excavat ja totes les coves i el material extret se pot veure al Museu de Menorca.
En època romana ja no se va utilitzar com a necròpolis encara que la cala era freqüentada com a lloc de peregrinació, tal com està testificat a les inscripcions que es troben a les parets d’una de les coves, la dels jurats.
Calascoves també era important com a lloc de desembarcament en èpoques púnica i romana, per la qual cosa el seu fons marí es trobava ple de restes arqueològiques, que també van ser extretes i dipositades al Museu de Menorca.
Actualment les Coves han estat tancades provisionalment per assegurar-ne la seva conservació