MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-



CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

dilluns, 14 de juliol de 2014

ESPLUGABOUS Bubulcus ibis - COLÒNIA DE CRIA DE CIUTADELLA


L’esplugabous Bubulcus ibis és un ocell de la família dels agrons,   emparentada amb les cigonyes. Se’l pot veure als camps de pastures entre el bestiar o fins i tot damunt l'esquena de les vaques. S’alimenta de manera oportunista dels insectes i petits animalons que els herbívors espanten mentre s’alimenten. També s’han adaptat al progrés humà al utilitzar el mateix sistema de caça però seguint a la maquinària agrícola quan llaura o sega.

De costums gregàries, a Menorca hi hiverna des de fa només una vintena d’anys, i sols des de sis anys enrere cria de manera regular. Va començar l’any 2006 amb una petita colònia d’una vintena de parelles que l’any següent ja s’havia duplicat. Solen pondre de dos a cinc ous. Resulta habitual que entre els polls hi hagi disputes per l’aliment, sobretot si aquest no abunda o la pollada és massa nombrosa. Aleshores els polls més grossos ataquen de manera agressiva i continuada als seus germans més menuts fins que, en els casos més extrems, els fan caure del niu plens de ferides o morts. Aquest fenomen no és rar en algunes espècies d’ocells i s’anomena cainisme.

GOB Menorca