MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dijous, 12 d’abril del 2012

CALA DE SA TORRETA I CASETA DE VORERA (MAÓ)

Cala de sa Torreta està a 14 quilòmetres de Maó, situada entre es Colomar i Punta de ses Àguiles. Forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de s’Albufera des Grau.
El topònim d’aquesta platja verge, bella i de talús arenós, prové de la torre defensiva homònima (també es coneix aquesta atalaia amb el nom de Tamarells, en referència a la platja veïna), que s’alça en el sortint de es Colomar, a 750 metres de distància de Cala de sa Torreta.
Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions. Aquest racó costaner pertany al tram de litoral comprès entre s’Illa de’n Colom i Cap de Favàritx o Punta de Capifort, dues milles marines i mitja de costa alta, ondulada i pedregosa, la qual cosa dificulta la seva navegació perquè està plena de baixos, lloses i esculls. Les cales i entrants petits, disseminats entre Punta de Fra Bernat (sud) i Cap de Mossèn Vives, posseeixen aquests obstacles naturals que interfereixen el seu accés per la mar.
Les característiques descrites anteriorment expliquen l’afluència baixa de banyistes locals i turistes. Els pocs visitants que s’apropen fins aquesta cala ho fan per la mar, tot i les dificultats. Tot i així, es possible accedir a aquest tram de litoral caminant des de la Cala des Grau.
SES MAMAES PRIMES