MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dilluns, 28 de novembre del 2011

TORRENT DE SALAIRÓ - BINIMEL·LÀ (ES MERCADAL)

La platja de Binimel·là sovint només es coneix com un lloc de pas per anar cap a la veïna cala Pregonda. No obstant això, l’entorn immediat de Binimel·là té un gran interès natural i paisatgístic. Com altres platges de tramuntana, aquesta també té associats un arenal, que s’endinsa cap a l’interior uns 800 m, i una zona humida alimentada pel torrent de Salairó. Aquest torrent forma una bassa de desembocadura que, en època de pluges, trenca la platja i arriba a la mar com podeu veure en aquesta imatge.
El torrent alimenta una petita maresma litoral situada més a cap a l’est, darrere la platja. Aquesta maresma es troba bastant reblerta per la vegetació, però presenta un bon estat de conservació, amb la zonació vegetal típica d’aquests indrets: un marge ben constituït de tamarells i un interior amb canyís.
Al llarg del torrent de Salairó es poden trobar animals habituals d’aquests ambients com polles d’aigua i anguiles, però els animals més visibles des de la platja són les ànedes i oques semidomèstiques o assilvestrades que passegen per l’extrem de la bassa de desembocadura més pròxim a la platja.


Binimel·là està dins l’ Àrea Natural d'Especial Interès,ANEI i presenta un aspecte quasi verge.