MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dissabte, 30 de setembre del 2017

SANT JOAN DELS HORTS DE CARBONELL (ES MERCADAL)


En els horts de Carbonell es constituí un petit nucli urbà, amb un únic carrer i unes trenta cases. La família Salort cedí el terreny on es construí l’església de Sant Joan dels Horts de Carbonell, beneïda pel bisbe Juano l’any 1807 com a parròquia. 




Avui la nova propietat ha transformat l’antiga rectoria i escola rural en un habitatge, a canvi de la restauració de l'antiga església.


A la Gran enciclopèdia catalana posa:
Sant Joan de Carbonell, ets Horts de Carbonell. Antic llogaret del municipi des Mercadal (Menorca), al NE de la vila, entre la muntanya del Toro i el fons del port de Fornells, al centre dels horts de Sant Joan o de Carbonell, on hom conrea cereals, farratge, i hortalisses, en terrenys grassos i humits, procedents en part de la dessecació de zones baixes i pantanoses.

Aquesta transformació fou iniciada pel ciutadellenc Bernat Ignasi d’Olives el 1652, que féu construir l’església. La repoblació i l’obra dessalinitzadora continuà el 1733, quan el governador anglès Richard Kane obtingué autorització per a invertir en aquesta obra les rendes de l’aiguardent. El 1817 fou inaugurada la nova església, erigida en vicaria ja el 1807, que posteriorment passà a parròquia; actualment l’església de Sant Joan Baptista resta annexada a la parròquia de Sant Antoni de Fornells. 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola me gustaría saber algo mas de la historia de esta iglesia y sobretodo si se celebran fiestas parroquiales cuando son. Vivo en Menorca desde hace tiempo y me encanta esa zona.
Molt agradeida per anticipat.
Mary Domínguez

Anònim ha dit...

Cuando son las fiestas? Perdón por las erratas.

Magda Clopés ha dit...

Hola Mary:
No tengo más información de la que pongo en esta entrada. Esta antigua iglesia sólo conserva la estructura exterior. No tiene techo. Quizás encuentres más información por Internet.
Saludos.