MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO EL 18 DE SETEMBRE DE 2023

dilluns, 23 de gener del 2017

FAUNA DE MENORCA: DRAGÓ (Tarentola mauritanica)

Dragó comú

Nom científic: Tarentola Mauritanica.

Família:          Gecònids.

Descripció:  És un rèptil petit, que fa uns 8-9 cm des del cap fins al començament de la cua, la qual pot arribar a fer uns 9 cm de llarg. Té el cos aplanat. És de coloració marronosa i grisosa, amb taques blanquinoses. Té el cos revestit d'una mena d'escates berrugoses que semblen   espines. La cua es pot desprendre en cas de perill.

Alimentació:  Caça petits insectes com mosquits, mosques, abelles, papallones i també aranyes.

Reproducció: La femella pon 1-2 ous en cada posta; en pot fer dues o tres per any. Al cap de quatre mesos neixen els petits dragonets

Hàbitat:          Viu en zones rocoses, marges i parets de les cases velles.

Costums:     Pren el sol a primera hora del matí i després s'amaga fins a la nit. Li agrada estar-se quiet prop d'un focus de llum, on captura fàcilment les seves preses. És fàcil veure'l durant les nits de estiu prop dels fanals caçant insectes.

Altres informacions: A la part inferior dels dits hi té una mena de làmines adhesives que li permeten agafar-se a les parets i caminar cap per avall. Abans es pensava que entrava a les cases per menjar-se la roba, quan en realitat el que menja són les arnes (insectes nocturns).