MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-



CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

divendres, 2 de setembre de 2016

OCELLS DE MENORCA: OCA COMUNA (Anser anser)


Anser anser
Cat: Oca vulgar. Cast: Ánsar común.
És l’espècie més grossa de la família de les ànedes, de cos gran i voluminós, amb el plomatge de tonalitat uniformement grisós, les potes roses i el coll llarg i gruixut. El bec és de color variable entre taronja i rosat segons la subespècie. Mascles i femelles són pràcticament iguals. Cria a la vorera de grans extensions de zones humides, llacs i terres obertes del nord d’Europa i Àsia. Hiverna al sur, fins a les costes del Mediterrani africà, formant bàndols molt nombrosos composats de grups familiars que utilitzen les zones de conreu o prats propers a zones humides per alimentar-se. Per realitzar el viatge migratori vola alt i sovint en formacions en “V”. A Menorca la podem veure a l’hivern, en grups petits, principalment a les basses de Lluriac i a s’Albufera des Grau.. Estatus: Hivernant escàs.
SOM (Societat Ornitològica de Menorca)