MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

dissabte, 30 de juliol de 2016

SEPULCRE MEGALÍTIC DE SES ROQUES LLISES (ALAIOR) 2016


Aquest sepulcre, anomenat també dolmen, és una de les construccions més antigues de Menorca. Estava format per la cambra funerària, un corredor que només conserva el cantó est i un túmul de pedres i terra del que encara en veim algun indici.
Va ser excavat al 1974 per un equip del Museu de Menorca. Els ossos de les persones que hi foren enterrades es conservaven en molt mal estat però l’aixovar es va poder recuperar. Estava format per diversos bols ceràmics, una punta de coure (d’un punyal, fletxa o javelina), un botó d’os i dos esmoladors de pedra, coneguts com a “braçals d’arquer”.
Els cossos dels difunts i difuntes eren conduits a la cambra funerària a través de l’estret corredor i la llosa foradada. Gràcies a les excavacions d’altres sepulcres, sabem que l’espai funerari era col·lectiu i que, un cop esqueletitzats, els ossos es decantaven cap al fons i als costats de la cambra mortuòria per fer espai a noves inhumacions.
Hi eren enterrats homes, dones i nens que tenien una esperança de vida d’entorn als 30 anys. Eren grups familiars o clànics que subsistien bàsicament de la ramaderia i la recol·lecció i vivien en petites cabanes que no s’han conservat.
Panell informatiu