MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dimecres, 19 d’agost del 2015

CALA SANTANDRIA (CIUTADELLA) 2015


Platja de Santandria o Cala Santandria està a quatre quilòmetres de Ciutadella, situada entre Caleta d’en Gorries i Cala Blanca, així com junt a la urbanització homònima. Cal destacar que a les seves immediacions existeixen unes coves prehistòriques.
Conta la llegenda que el seu topònim es deu a un captiu cristià. Aquest presoner, ferit de mort, desprès de batejar a la filla d’un capità moro, va anomenar a aquest racó costaner com Sancte Andrea.
Aquesta màniga de mar (de dos hectòmetres d’amplada a la seva entrada per set de llargada, així com localitzada a 3,5 milles marines de Cap d’Artrutx) es caracteritza per tenir unes dimensions moderades, una afluència alta de banyistes locals i turistes, un talús d’arena, una exposició als vents de component oest, nord-oest, una brisa lleugera, un aigua tranquil·la i neta, una pendent suau i sense barreres arquitectòniques.
 







A l’entrada de la cala des de la mar, just damunt la punta sortint que la resguarda del vent, es pot observar una torre de defensa anglesa de 1799 coneguda amb el nom de Torre des Castellà.