MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-



CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

dijous, 16 de maig de 2013

OCELLS DE MENORCA (TORD NEGRE)


TORD NEGRE (Turdus merula)
Poc més gran que un tord, el mascle és tot de color negre, amb el bec i l’anell ocular groc intens. La femella és de plomatge més marronós, amb la gorja i el pit una mica més pàl·lid, molt semblant al de la mèrlera blava però de costums i hàbitats completament diferents. Ocupa tot tipus de zones arbrades, preferentment amb abundants sotabosc i terres agrícoles amb zones arbustives disperses, hortals, parcs i jardins urbans. La seva distribució es concentra majoritàriament a tot el continent europeu i el Magrib, essent sedentàries les poblacions meridionals i només estivals les més septentrionals, les quals es desplacen cap al sud a l’hivern. A Menorca és un ocell sedentari i abundant que podem observar, als hàbitats adequats, repartit per tot el territori insular.
SOM (Guia Interactiva dels Ocells de Menorca)