MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

divendres, 12 d’abril del 2013

PLATGES DE SON BOU (ALAIOR)













Son Bou també coneguda com Platges de Son Bou està a vuit quilòmetres d’Alaior, situada entre Punta Rodona (alberga Torre Esfondrada, talaia defensiva del segle XIX) i Cap de ses Penyes (propera a una basílica paleocristiana), així com junt a les urbanitzacions Son Bou, Sant Jaume de la Mediterrània i Torre Solí Nou.
Aquesta platja forma part de l’enorme entrant de mar, en forma de u, que ha originat una badia gegantina, totalment oberta a la mar. També es caracteritza per esser el tram de litoral més extens de Menorca, amb 2,4 quilòmetres longitudinals, i per tenir talús d’arena, pendent suau, aigua cristal·lina, així com afluència alta de banyistes locals i turistes.
El major sistema dunar i la segona zona humida en importància de l’illa, desprès de s’Albufera des Grau, ocupa la seva part posterior, donant lloc ambdós a Àrea Natural d’Especial Interès.
Les condicions marines i subaquàtiques són òptimes per el fondeig d’embarcacions, sempre que la climatologia sigui favorable i no bufin corrents eòliques de component nord o nord-oest. A la part central d’aquesta platja es trobarà alguna zona de roques, per la qual cosa es recomana mantenir-se allunyat del litoral. Enfront de sa vorera, a tres hectòmetres de distància, s’entreveu Escull de sa Galera, penyal circumnavegable amb barca gran.