MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

dimarts, 27 de desembre de 2011

PLATJA DE MONGOFRA NOU O ES SIVINAR DE MONGOFRA (MAÓ)

La platja de Mongofra Nou està inclosa dins el Parc Natural de l’Albufera des Grau, l’Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI) i la Xarxa Natura 2000. La part marina també és parc natural. Situada al fons d’un dels nombrosos entrants de mar que presenta la costa en aquest sector de tramuntana. Gràcies a la forma semicircular de la cala i a la seva sortida encarada a llevant, aquest enclavament dóna un bon recer a les embarcacions, fins i tot els dies de tramuntana. La platja està formada per la sortida de dos torrents i es troba encaixada entre dos promontoris. La platja està associada a masses forestals de savines i pins, que ofereixen ombra al visitant. És des d’aquesta zona boscosa, per allà on trenca el segon torrent, per on s’arriba fins a la platja veïna de s’Enclusa, caminant 10 minuts seguint un camí paral•lel a la costa.
A la platja destaca la presència d’una caseta d’aspecte singular. És l’anomenada caseta des senyor de Mongofra, una construcció particular utilitzada pels propietaris de la finca per gaudir de la platja.
Sobre el promontori situat a l’extrem nord de la platja es desenvolupa un sistema dunar en direcció oest que dóna lloc a una morfologia de dunes remuntants molt espectaculars, on també es poden apreciar restes de dunes fòssils adossades als penya-segats . A la zona de la sortida del torrent hi ha alguns camps de còdols arrodonits que presenten una erosió diferencial per l’acció del vent.