MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

dissabte, 23 d’abril de 2011

TALIA - TEATRE PRINCIPAL DE MAÓAmb motiu de les obres de rehabilitació del Teatre Principal, es va projectar d'instal·lar-hi una escultura relacionada amb l'edifici, que, a més de cridar l'atenció sobre la situació del coliseu -un poc amagat entre la trama urbana-, fos, a la vegada, una extensió de les arts cap al carrer, més enllà del mateix edifici del Teatre.
L'elecció de l'artista ciutadellenc Maties Quetglas per realitzar aquesta empresa va semblar clara des del primer moment, tant pel prestigi de l'artista com pel fet que Maó no gaudia de cap obra seva. El tema a representar també va ser evident des d'un principi: una figura que tingués a veure amb el món del teatre i, per açò, la millor elecció va ser la musa Talia, que des de l'antiguitat representa la comèdia.
Així va néixer la Talia del Teatre Principal de Maó: una figura femenina, un poc androide, en bronze, de tres metres d'alçada, de línies clàssiques, amb dues màscares de teatre a la mà, una representa la tragèdia i l'altre la comèdia, situada sobre un pedestal just en el punt on finalitza la façana antiga i comença la prolongació de l'enfront de nova creació.
Inaugurada el mes de maig de 2001, un mes abans de la reinauguració del Teatre, la seva silueta roman ja totalment lligada a la imatge del Principal.