MENORCA RESERVA DE LA BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993
-CLICANT DAMUNT CADA FOTO, LA PODREU VEURE AMPLIADA

divendres, 28 de gener de 2011

ERMITA DE SANT JOAN DE MISSA (CIUTADELLA)


A la vigília de Sant Joan els caixers de la confraria acudeixen en una espectacular cavalcada a l'ermita de Sant Joan de Missa. Allà escolten les Completes.
Petita església rural que ja existia al 1301. Va ser nomenada com una de les set parròquies en què va ser dividida Menorca per Jaume II en aquest any, possiblement amb la intenció de crear un pol d'atracció per establir en aquesta zona una nova població. Aquesta idea va fracassar ja que al llarg del segle XIV es va transformar en capella i va passar a dependre de la parròquia de Ciutadella.
La planta és d'una única nau coberta amb dues voltes, d'estil gòtic senzill.
La capella lateral de Sant Isidre data del segle XVII.
A finals del segle XIX, el bisbe Mercader va impulsar la restauració que li va donar l'aspecte que avui coneixem. El 1884 es va edificar la capella de Nostra Senyora de la Providència i el 1886 es va reformar la façana i es va refer el campanar.El porxo d'entrada és un element arquitectònic sobreposat a la façana, similar al de l'ermita de Gràcia. Construït el 1749 sobre un anterior. La rehabilitació portada a terme l'any 1995, que va deixar la pedra de marès del porxo a la vista, va eliminar una característica important de la seva concepció original: la blancor de l'espai. Els merlets i el campanar d'espadanya, juntament amb el blanc del conjunt, configuren una silueta atractiva en el paisatge pla del sud de Ciutadella.