MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dimarts, 13 d’abril del 2010

SANT AGUSTÍ VELL - POBLAT TALAIÒTIC (ES MIGJORN GRAN) 2010








































































































































































































































































































































Poblat Talaiòtic (1300 a.C. fins 123 a.C.) de notables dimensions. Aquest poblat, al costat del Barranc de Binigaus, domina un dels accessos a aquest torrent, motiu pel que segurament va tenir una certa importància estratègica. El que queda d'aquest jaciment no és molt gran; quasi totes les ruïnes es troben entre dos talaiots separats uns 200 metres, encara que hi ha una zona addicional de ruïnes a uns 300 metres al sud del talaiot occidental. Entre els dos talaiots podem veure nombroses columnes monolítiques, que són les principals delatores que hi ha restes de cercles o vivendes talaiòtiques. Entre les restes d'aquestes vivendes, encara hi podem trobar un portal amb dentell , una petita sala hipòstila, o espai subterrani i restes de la que podria ser la muralla del poblat. Travessant la paret més moderna hi trobem el santuari o taula. No es conserva en molt bon estat degut a la pèrdua de molts dels seus elements, al ser travessats per aquesta paret. Però es poden veure algunes de les pilastres, una d'elles amb el seu capitell.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Perdona però les fotos de dalt de tot no són de cap recinte de taula, sinó d'una casa coneguda com Casa 4. El recinte de taula és bastant lluny dels talaiots.

Magda Clopés ha dit...

Moltes gràcies Ferran!