dimecres, 28 de novembre del 2018

FAUNA DE MENORCA: TORTUGA MEDITERRÀNIA (Testudo hermanni)








Nom científic: Testudo hermanni
Classe de vertebrat: RÈPTIL

Reproducció: Ovípar, amb fecundació interna i desenvolupament directe

Estat de conservació: EN PERILL D’EXTINCIÓ

La tortuga mediterrània o tortuga de terra (Testudo hermanni) és una de les vuit espècies de tortuga classificades tradicionalment dins el gènere Testudo, juntament amb espècies properes com la tortuga marginada (T. marginata), la tortuga grega (T. graeca) o la tortuga de Horsfield (T. horsfieldii). Se'n coneixen dues subespècies: T. h. hermanni i T. h. boetthgeri. Són rèptils herbívors i diürns que poden arribar a viure edats comparables a les dels humans, i que s'estenen des dels Països Catalans a l'oest fins al marge sud de la mar Negra a l'est. Juntament amb la tortuga marginada (T. marginata) és l'única tortuga terrestre de distribució íntegrament europea. La destrucció dels seus hàbitats i la seva popularitat com a animals de companyia n'han delmat significativament les poblacions salvatges i n'han fet indispensable la protecció per assegurar el futur de l'espècie a llarg termini.

És una espècie paleàrtica que habita únicament al sud d'Europa. La regió en què viuen les tortugues mediterrànies s'estén des de Catalunya a Romania, incloent-hi les grans illes del mar Mediterrani. Als Països Catalans, se'n poden trobar a la serra de l'Albera, al massís del Garraf, al delta de l'Ebre, a Marçà i a la serra del Montsant a Catalunya; a les illes de Mallorca i Menorca a les Balears, a alguns enclavaments determinats del País Valencià i a la zona de L'Alguer a Sardenya.

També habiten a diferents zones de França, Itàlia, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Sèrbia, Montenegro, Macedònia, Bulgària, Romania i Grècia.

Soca espanyola

La coloració del fons de la cuirassa és d'un groc-daurat molt intens, i la pell és groga. A Menorca la mida màxima: divuit centímetres la femella, catorze el mascle.


El GOB fa una crida: NO S’HAN DE TREURE AQUESTS ANIMALS DEL SEU HÀBITAT NATURAL”



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada