dilluns, 14 de març del 2011

POBLAT TALAIÒTIC DE MONTEFÍ (CIUTADELLA) 2011


El poblat talaiòtic de Montefí es caracteritza per ser una zona arqueològica de gran extensió que conserva tres talaiots i les restes d'un quart, i on també hi trobem una necròpolis formada per diverses coves artificials (hipogeus).
Dels tres talaiots cal destacar el talaiot situat al sud, de planta circular i, excepcionalment, amb una cambra interna amb columna polilítica central. Se sap, a través de la bibliografia antiga, que a la zona existent, entre els talaiots hi havia moltes restes arquitectòniques , 
segurament cercles d'habitació, però varen ser arrasades a principis del segle XX per deixar pas a una gran àrea de cultiu. Tota l'àrea excavada durant la intervenció arqueològica realitzada al Camí Vell l'any 2006 ha posat al descobert una zona d'emmagatzematge d'aigua i sitjots d'ús industrial pertanyent a la cultura talaiòtica i posterior ocupació romana del poblat talaiòtic de Montefí. L'assentament prehistòric mostra una llarga ocupació al llarg del temps que s'iniciaria al Bronze Antic, passant per un període d'ocupació talaiòtica amb un màxim apogeu vers al segle II aC, fins al moment de la conquesta romana i la posterior aculturació (segles II-III dC).





















interior pont de bestiar












1 comentari:

  1. hola, m'agrada molt la teva pàgina de informació, però el que crec que falta es informació de com arribar a cada lloc, ja que si algú de fora o un mateix menorquí a lo millor no sap com anar a cada poblat o platja, etc.
    gràcies

    ResponElimina