dimarts, 28 de maig del 2013

HIPOGEU DE TORRE DEL RAM - CALESPIQUES (CIUTADELLA) 2013

Hipogeu o cova artificial d’enterrament. Tomba col·lectiva pretalaiòtica (finals de II mil·lenni i durant la primera meitat de II mil·lenni a.C.)
La cambra és de planta allargada i gairebé rectangular, el sostre és pla. A l’interior s’aixeca un banc sobre un trespol que recorre tot el perímetre de la cambra. El corredor d’entrada esglaonat sobre el que hi ha tres lloses de la coberta, alterada pels treballs moderns. S’accedeix a la cambra per una llosa perforada.


Aquest Hipogeu es troba al carrer Gregal cantonada avinguda Tramuntana de la Urbanització Calespiques.

divendres, 24 de maig del 2013

MACAR DE SA TEULA (CIUTADELLA) 2013





Aquest macar està a uns 15 minuts de la Cala del Pilar. S’ha d’agafar el camí que puja per darrera la caseta que es troba a la mateixa cala. 

dimecres, 22 de maig del 2013

CALA DEL PILAR (CIUTADELLA) 2013

Cala del Pilar està a 23 quilòmetres de Ciutadella. Aquesta preciosa platja d’arena gruixuda de tons ocres i daurats, està situada al nord del municipi. El seu accés és exclusivament per a vianants i s’han de caminar uns 45 minuts des de l’aparcament per arribar a la platja. Presenta un sistema dunar espectacular que remunta el penya-segat de la platja i s’endinsa un quilòmetre cap a l’interior.




















Aquesta platja posseeix una font d’aigua potable, situada a la seva part posterior, cosa que és molt apreciada pels banyistes locals i turistes que s’acosten a gaudir de la seva aigua neta i el seu bell paisatge

dilluns, 20 de maig del 2013

CALA DE SON VELL (CIUTADELLA)





La Cala de Son Vell està situada al lloc de Son Vell, entre la Platja de Son Xoriguer i Cala en Turqueta. Només s'hi pot accedir pel camí de cavalls. És una platja de petites dimensions, gairebé sempre coberta de posidònia, per tan de molt poca ocupació. Com a curiositat, algunes vegades es pot arribar a veure la serralada de tramuntana de Mallorca. No té cap tipus de serveis pel seu voltant.

dijous, 16 de maig del 2013

OCELLS DE MENORCA: TORD NEGRE (Turdus merula)


TORD NEGRE (Turdus merula)
Poc més gran que un tord, el mascle és tot de color negre, amb el bec i l’anell ocular groc intens. La femella és de plomatge més marronós, amb la gorja i el pit una mica més pàl·lid, molt semblant al de la mèrlera blava però de costums i hàbitats completament diferents. Ocupa tot tipus de zones arbrades, preferentment amb abundants sotabosc i terres agrícoles amb zones arbustives disperses, hortals, parcs i jardins urbans. La seva distribució es concentra majoritàriament a tot el continent europeu i el Magrib, essent sedentàries les poblacions meridionals i només estivals les més septentrionals, les quals es desplacen cap al sud a l’hivern. A Menorca és un ocell sedentari i abundant que podem observar, als hàbitats adequats, repartit per tot el territori insular.
SOM (Guia Interactiva dels Ocells de Menorca)

dimarts, 14 de maig del 2013

CALA EN BRUT (CIUTADELLA) 2013












DAVALLADA A CALA EN BRUT PEL COSTAT DE LA URBANITZACIÓ "LOS DELFINES"










Cala en Brut està a sis quilòmetres de Ciutadella, situada entre Cala en Forcat i Clot d’en Barceló, així com al costat de la urbanització Torre del Ram i pròxim als nuclis residencials  Cala en Blanes i Los Delfines. L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. També es pot arribar fins a Cala en Brut mitjançant l’ús del transport públic.